dijous, 9 de juny del 2022

L'abolició i la regulació

Estan pegant-li voltes al verb abolir i a la paraula abolició com si foren miraculoses i com si, de manera efectiva i eficient, duent a terme eixes accions simbòliques i aplicant-les sobre les activitats humanes que mos desagraden, ja han desaparegut els problemes tocats per la vareta màgica d'eixes paraules.

Ara es tracta d'abolir la prostitució. ¿I realment s'ho creuen? Fa temps que es va abolir l'esclavitud, però per sort, al cap dels anys que eixa mesura no tinguera cap efecte sobre la realitat, després de revolucions, violències i molts morts, es van «regular» les relacions laborals. I en això estem encara amb sindicats i empresaris mirant els matisos entre faena i esclavisme. Perquè l'esclavitud continua existint, però com a delicte que cometen els esclavistes, no els esclavitzats —espere que s'entenga aixina.

D'acord, doncs, aboliu-ho, però reguleu-ho també, per si de cas la prostitució canvia de nom o esdevé anònima, però continua necessitant que es protegixquen els drets dels qui es veuen obligats a treballar... I a prostituir-se, per desagradable o indigna que mos semble eixa «activitat» sense nom en la llista oficial de professions, no ho serà tant si poden acudir al dret, i no tan sols a la marginació. I un altre dia provarem a abolir la discriminació lingüística, ¿oi?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada