dimecres, 9 de gener del 2019

S'acosta el fred

Hi ha diverses estratègies per a fer front a les onades de racisme, masclisme, xenofòbia, classisme, etcètera, que periòdicament mos toca aguantar. Hi ha la de rebotar-se a reacció i posar-se igual d'irracional que els rivals ideològics. En canvi, n'hi ha una altra que és fer com si ploguera, fent cas d'allò de quan discutixes amb un idiota, hi ha dos idiotes discutint. Sense arribar a l'extrem de desatendre el deure de fer progressar els drets i llibertats dels éssers humans ni a exaltar-se exigint el paradís en la terra per a despús-ahir, supose que cal combinar els mitjans d'argumentació i d'actuació.

De totes formes, estic temptat de pensar que eixes onades no són realment un problema, vist que fins ara no hem trobat que tinguen solució. Deuen formar part de les diverses estratègies humanes per a aconseguir la preeminència i el poder. Les tendències humanes són la competició i la col·laboració. El mercat social que formem els humans ha de conviure amb variacions d'eixes propostes.

Abans que arribe el fred que diuen que s'acosta, ixc a pegar un revol pel riu. El paró del Nadal ha tingut conseqüències: 07:14 + 07:01.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada