divendres, 25 de gener del 2019

Noms que mos embarbussen

Hi ha professors universitaris —en este cas era de la Universitat Catòlica de València, però em sembla que també els passa a professors d'altres universitats— que parlen en castellà i, pel que sembla, es veu que això els impedix saber que les llengües oficials al País Valencià tenen diversos noms, és a dir, quatre en total: valencià i català, per a una; castellà i espanyol, per a l'altra.

El que em sembla estrany és això els passe a alguns professors d'universitat i que, el fet problemàtic per a ells siga només la doble denominació del valencià. Sé que se n'ha fet un ús i abús polític demagògic i estúpid, però en determinats àmbits acadèmics hi ha alguns coneiximents bàsics que no s'haurien de rifar d'eixa manera.

Bé, exagere fixant-me només en la cosa de la llengua, perquè continuem havent de sentir acudits masclistes, comentaris classistes, racistes, etc., amb l'excusa de la tradició, la frase feta, la saviesa popular i totes eixes inèrcies que mos porten en la vida. Per sort, no fan ja ordalies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada