dilluns, 7 de gener del 2019

Més complex que una galtada

Les lliçons positives de la història s'aprenen a força de víctimes. Més tard, i inevitablement, s'obliden. Amb un poc de sort, les podem recordar gràcies a l'estudi dels documents que narren els fets i, més encara, perquè tenim el somni que disposem dels mitjans per a arxivar i recuperar la saviesa i les accions positives del passat. Tanmateix, ¿què és positiu o negatiu i per a qui? La història també dictamina que no en traurem mai l'aigua clara.

Les estafes ideològiques habituals en política, tornen a pretendre emboirar una panorama negre que es vol aclarir. ¿Violència domèstica? ¿Domesticada? És més complex que una galtada i més simple que continuar repetint els dogmes:

Per poder diferenciar la violència domèstica de la violència masclista cal especificar qui pot ser víctima de violència domèstica. Mentre que en la violència masclista la víctima únicament pot ser una dona i l’agressor un home, en el cas de la violència domèstica els homes i les dones poden ser tant les víctimes com els agressors, indistintament, ja que dependrà del fet que es tracti de persones que integren el nucli familiar, o en els casos de persones vulnerables que per aquesta raó es troben sota la guarda o custòdia d’altres persones físiques o jurídiques. (Generalitat de Catalunya, pla 2015-2018; consulta: 07.01.2018)

La vida és una història de moltes violències diferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada