dimarts, 14 de juny de 2011

Secrets i mentiresA través del correu el company Josep (pepaixa) ens envia l'enllaç amb una vídeo que informa des de fora i per a anglesos sobre quatre dades bàsiques amb què es pot començar a entendre que hi ha normalitats diferents però semblants dins d'Europa. El vídeo es diu «Spain's secret conflict», que és un títol bastant atractiu, tot i que sorprén que això siga cap secret encara.

Quant a conflictes, diu Takse que nota com si arran de la confirmació en les urnes de la majoria absoluta del Partit Popular hagueren pres noves energies els impositors del castellanisme mal entés. És clar, ho diu després que hem patit personalment uns quants casos de discriminació lingüística amb persones d'una prepotència castellana massa ben apresa. El cas és que és curiós que els suposadament valencianistes del pp no facen altra cosa que fomentar la discriminació dels catalanoparlants del País Valencià. Tal com assenyalava ahir Andrés Boix (El País, «Sí al valencià, no al gueto», 13.06.2011), descobrint-mos amb ironia una de tantes falses paradoxes peperes, com ara la que es deprén del projecte educatiu que planteja Font de Mora Turón per a introduir l'anglés i eliminar marxianament «la part contractant de la primera part» del valencià:


Com és sabut, el projecte ha generat una reacció molt negativa en l'oposició, que l'ha desqualificat de soca-rel. No obstant això, té notes francament positives. La primera d'elles és que el pp s'allunya de la seva tradicional visió que els pares tenen dret a determinar la llengua en què els seus fills han d'estudiar. Es tracta, sens dubte, d'una exceŀlent notícia.


Més que una notícia, deu ser també una mentira disfressada de paradoxa amagada en un projecte secret.
Publica un comentari a l'entrada