dimarts, 7 de juny de 2011

Educació infantil fins a molts anysRepasse les maganxes que han aparegut alguna vegada en este bloc. Poc, perquè és un terme que em sona més aviat infantil, eixe llenguatge infantil que fan servir el grans amb els infants. I una mica d'això mos passa amb els dirigents polítics, que creuen que s'adrecen a xiquets, que han infantilitzat la població, tant en el seu imaginari com en la realitat, segurament. No puc entendre d'altra manera el resultat electoral que hem tingut en les circumstàncies actuals, o les estadístiques que indiquen que si Mariano Rajoy no diu res, si no explica res de concret, pot ser que guanye les futures eleccions generals espanyoles. Mos han acostumat tant a estar «representats», a viure en una societat amb mediadors que mos irresponsabilitzen, a dependre dels sacerdots de la litúrgia, que hem perdut el costum d'assumir la responsabilitat de pensar, aprendre, mirar de saber, de decidir. Supose que també passarem eixa pallola, però es fa llarg esperar, tal com dia la cançó.

Perquè, si els ciutadans no estiguérem infantilitzats en el seu (i nostre) imaginari, els resultats nefasts de les seues accions tindrien conseqüències, com ara el desgavell financer o el de les companyies elèctriques i de telefonia. I tampoc seria possible que un partit polític vixquera amb la mentira i de la mentira, tal com fa el PP, exemple paradigmàtic. Podem llegir en el diari (José Manuel Romero, «Unos mandamientos que nadie cumple», El País, 02.06.2011):


- Transparència. El Partit Popular proposa ara, segons les pautes de govern que va dictar ahir Mariano Rajoy, el desenvolupament d'un «portal de la transparència que done un accés permanent i senzill als ciutadans a tots els procediments d'informació de les administracions públiques». El Govern valencià ha estat condemnat en tres ocasions pel Tribunal Constitucional per negar informació a l'oposició al parlament sobre les finances públiques valencianes, contractes i diferents adjudicacions. El pp de Mariano Rajoy mai va ordenar als seus subordinats de València que compliren el mandat del Tribunal Constitucional ni els va retraure la manca de transparència. A més, el Tribunal de Comptes de la Comunitat Valenciana ha posat de manifest múltiples irregularitats en la contractació pública d'esta comunitat autònoma, com en adjudicacions a empreses de la xarxa Gürtel, que no han estat corregides.


Mentrestant, Compromís ha aconseguit 64.000 firmes per a la iniciativa legislativa popular que duga a les Corts la proposta de xarxa pública de guarderies. Hi ha encara ciutadans adults capaços de moure's per a arreplegar el desig informat i solidari d'altres ciutadans, a pesar que a Rita Barberá Nolla li semble millor dedicar els diners públics a altres coses que no siguen escoles, com ara uns quants milions d'euros per tombar cases en el Cabanyal i uns quants milers més a canviar els testos del pont de les Flors de València.
Publica un comentari a l'entrada