dissabte, 11 de setembre de 2010

Sense xispa

Abalançar-se en Google

Tot i que és anecdòtic, de tant en tant senc grinyolar més del compte la demostració de capacitació normativa d'alguns periodistes de tv3. Deu ser per això que Francisco Camps, el president valencià que viu dels regals i dels contractes a dit amb xarxes d'interessos privats —eficaç, l'empresa privada— mos la vol tallar al País Valencià, la televisió pública de Catalunya, vull dir.

Fa unes setmanes em va sobtar un «abalançar-se», que volia dir 'tirar-se damunt d'algú'; hui ha estat l'espectacular «benatge» que duia Piqué en el partit que el Barça ha perdut contra l'Hèrcules al Camp Nou zero a dos. I encara n'hi havia alguna altra que me s'ha oblidat. Bé, cal dir que demostren capacitat d'adaptació, però tenint en compte la seua professió, que penja de l'ús de la paraula, demostren els lapsus que mos provoca la pressió dels mitjans quasi monopolitzats per l'ús d'una altra llengua. I això mateix és el programa de Francisco Camps també, a banda de fer el numeret anticatalà, que continuarà intentant aigualir una possible identitat valenciana conformada a partir d'uns fonaments culturals i lingüístics de referència catalana. És un costum castellà molt arrelat també per ací.

Per cert, com que el partit hui ha segut en horari infantil, els periodistes de tv3 han entrevistat «xiquets», cap xiqueta. Deu ser això, sense «xispa» que diu el benicarlando Alonso.
Publica un comentari a l'entrada