dimarts, 6 d’agost del 2024

Passallibres, passa el temps

Buscant l'ombra i un poc de frescor, canvie el recorregut per a tornar. Passant per la plaça del Carme, tirant cap a dins buscant el carrer de Fenollosa pel de Pineda, i al cantó de la plaça han posat una caseta per a practicar això del passallibres —informalment, sense haver de registrar-los—. Com que estan a l'ombra, em pare a pegar una miraeta. N'hi han alguns en valencià-català. Em sorprén trobar la noveŀla L'americà que estimava Moby Dick de Xavier Moret Ros, 🔗 que és un d'eixos llibres de quasi tota la meua vida. Ara no sé si el tinc esperant en algun estant. Per això no l'agarre.

Una altra curiositat és una versió en castellà d'Exodus de Leon Uris. El llibre no té les cobertes. Em recorda els llibres que llegia ma tia Xelo mentres fea de taquillera al cine Roma de Carcaixent. És possible que passaren el film d'Otto Preminger, 🔗 perquè era per aquell temps: 🔗

17 de gener de 1958: S’autoritzà l’obertura del desaparegut Cine Roma, al comerciant Vicente Vilarroig i Tárrega. L’edifici fou projectat per l’arquitecte Manuel Romaní, de Castelló de la Plana.

El camí de tornar, per això de buscar l'ombra, ha segut un terç més llarg. La paraeta per a regirar llibres i topar amb algun record ho ha compensat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada