dijous, 4 de gener de 2018

Metamorfosi climàtica

M'arriba la revista d'Eldiario.es, que va del poc de temps que mos queda sobre el planeta en condicions mínimament saludables. Hui pensava anar a córrer pel riu, fa bon dia. Tenint en compte, però, el temps que fa que no plou com toca, no sé si estic fent esport i millorant la meua salut o augmentant la càrrega de partícules nocives en el cos. Perquè el problema de la contaminació i el canvi climàtic no és que siga roín per a la natura —a la natura li tenen igual la radiació gamma, la beta o l'àcid sulfúric—, és que és roín per a la salut de les persones. I eixa és la gran estupidesa de la societat que tant de «progrés» injust i desequilibrat mos ha proporcionat.

En fi, tal com diuen els còmics més clarividents, mos hauran d'eixir ganyes, filtres contra pols, fum, partícules nocives i radiacions diverses i qualsevol d'eixes substàncies que tan alegrement inventem i deixem anar al medi. O desapareixerem com a espècie i els fem un favor a la resta d'animals.

El company Víctor s'ha pogut tombar enguany, més content que un gínjol, sobre el gel de la llacuna «Helada» a Urbión. Espere que ho pugam fer encara uns quants anys més.


  • M'arrisque amb la contaminació i reprenc la rutina esportiva amb mesura (28:43): 07:14 + 07:01 + 07:37 + 06:51.