divendres, 26 de gener del 2018

L'arbre que no deixa vore la corrupció

L'arbre de Puigdemont no mos deixa vore el bosc de la corrupció que rosegat des de fa moltes dècades els principis ètics i polítics (és a dir, econòmics i socials) de la democràcia espanyola. El partit que dóna suport al govern espanyol és incapaç d'interpretar conseqüentment què vol dir «M. Rajoy» en un document de comptes B del seu tresorer, però sí que es dedica a inventar-se que qualsevol prohibició que ells somien i que no haja estat establida en les normes legals s'ha de considerar prohibida.

He passat uns dies de plenes negociacions sindicals i tot això em sona molt a prop. Observe que és habitual la tendència a prendre decisions i adonarnar-es amb bona cosa de palla retòrica no tant en benefici propi com per a mantindre una preeminència o per a encobrir un error.

Damunt, plou i no vaig a córrer. En canvi, eixim a vore (The Post) de Steven Spielberg, un film sobre la propietària del Washington Post, el director del diari i els papers secrets del Pentagon sobre la guerra del Vietnam. Li ha quedat molt ben feta, absorbent, amb un repàs interessant a coses que pareix que sempre s'han d'estar reforçant (les llibertats ideològiques, d'expressió, de premsa...). A pesar d'uns excessos d'èmfasi o solemnitat en algunes ocasions, que voregen un cert ridícul, estic d'acord amb el 7,5 sobre 10 que li posen en IMDb. La societat funcionaria millor amb més diaris arriscats i menys complaents amb els poders econòmics o fàctics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada