divendres, 21 de juny del 2013

¿El germà de ton pare és tio teu?

A voltes mos pot semblar que fent un bon debat acadèmic i científic es resoldrien les divergències polítiques —admetent que la ciència no estiga també condicionada per factors poc científics—. Per exemple, les religions no tenen cap fonament, Elvis Presley va morir, Neil Armstrong va arribar a la Lluna i ¿el germà de ton pare és tio teu?...

Però, ah, això no és aixina, mai no s'acaben de rebatre algunes les idees i les ideologies que aconseguixen donar fruits econòmics, socials i polítics. Per això torna a aparéixer la murga de la discòrdia identitària al País Valencià, perquè no necessiten tindre cap fonament racional o científic, que no en té, sinó que no té cap altra finalitat que els objectius que aconseguix. Per a desactivar això, caldria que la ideologia de les organitzacions socials i polítiques que la promouen posara en perill l'hegemonia econòmica i política dels beneficiaris d'eixe conflicte permanent. De la mateixa manera, si és una ideologia que les reforça (o ho creuen aixina, amb fonament), continuaran fent-la servir, i continuarem patint-les els que no arribem a aglutinar el poder econòmic i polític suficient per a influir més en la societat. Almenys per ara.

Per tant, podem assegurar que, si convé, el grup parlamentari del Partit Popular en les Corts qualsevol dia derogarà la llei de la gravetat i, és clar, l'evolució de les espècies. Que ja hauran arribat on volien.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada