dimecres, 20 de juliol de 2011

Llumeneta

Llumeneta en un far

Encara no sé per què tinc un compte en Facebook, ja que és un espai que no acabe d'entendre què aporta. En tot cas, per una casualitat o altra, allà estem. En canvi, no estic apuntat a Twitter, perquè això sí que em sembla excessiu per a les meues capacitats. De totes maneres, gràcies al bloc d'Anna Llisterri, Per a Lectura i Decoració, he trobat un raconet que m'ha picat la curiositat: @comthodiria. M'ha semblat trobar-hi un poc del ritme de faena i reflexió de la correctora, ben comprimit i sense més retòrica. Un poc com un comentari caçat al vol que, amb una miqueta de sort, t'encén la llumeneta.

La llumeneta, d'altra banda, s'ha encés en les Corts, on els nostres diputats han fet el paperot sobre el corredor mediterrani, sobretot els del pp i psoe, que són, al capdavall, els qui durant tants anys han impedit que es duguera avant —això i tantes altres coses que, a la mínima que perden el poder i la resta descuidem la memòria, comencen a reivindicar i invocar com si per eixa ferida se'ls n'ixquera l'animeta.

Però en esta ocasió el corredor també ha estat un altre, el president Francisco Camps Ortiz, que corre més que vola fugint de la veu pública sobre els creditors dels seus actes —almenys dels que li'ls vestien—. A pesar de la intenció de Cotino Ferrer —el president de la cambra— d'impedir la referència a les mentires dels implicats en la trama Gürtel, una vegada més la diputada Oltra Jarque ha tingut l'habilitat suficient per a fer notar que eixe sí que era el tema: que un projecte tan transcendental com es vol fer creure no ha estat votat per la representació més alta dels valencians, absent de l'hemicicle, amagat dels periodistes i, per tant, representant no tant els valencians, sinó ben bé una altra cosa (nostra..., d'ell).

El coroŀlari s'ha donat durant l'acte en què Camps Ortiz comunicava la seua dimissió públicament: ha impedit la retransmissió en directe de l'acte, fins i tot fent tapar una càmera que Las Provincias havia aconseguit introduir en el palau de la Generalitat. En Canal 9 ara mateix, en lloc d'informació, un panegíric delirant i gens periodístic. I a pesar de tot, s'ha encés una llumeneta: hi haurà juí.
Publica un comentari a l'entrada