dissabte, 9 de juliol de 2011

Dissecant

L'economia va millor en valencià

Diu Juan Ferrer, antic regidor socialista de l'Ajuntament de València («Bloc, Iniciativa, Compromís», El País, 07.07.2011):


El Bloc desplegava una xarxa (tentacles crec que és més gràfic) [...]


La veritat és que n'haguera pogut dir teranyina, per a donar la sensació que són més bruts que les aranyes; o màfia, per a fer entendre de què va la cosa, quan la cosa va d'això. Certament, l'entrada de Compromís en les Corts és fràgil, però la seua consolidació dependrà molt de les idees que aporten, de la capacitat d'afegir valors democràtics als seus projecte i de l'activitat política dels seus caps visibles, principalment de Mònica Oltra i Enric Morera. És a dir, del mateix que els falla als del pspv, sempre i encara ofegats pel sucursalisme i per la seua facilitat per a incomplir el que és bàsic i principal, parlant en clau democràtica i progressista.

En fi, no direm res que no puguera pensar Joan Fuster i Ortells en el pub Hector's, que tant frenqüentava, segurament perquè el tenia ben a prop de casa. La companya Elena suecana mos recordà ahir el nom del baret mentres dinàvem en el Dukala —no tenen carta en valencià— i disseccionàvem —una classe peculiar de taxidèrmia— locucions, lèxic i pronúncies, sense arribar a fer jas la nostra economia, no fóra cas que el vocabulari que finalment ha aconseguit presentar l'avl fóra una de les últimes espurnes d'un braseret mal encés.
Publica un comentari a l'entrada