dilluns, 4 de juliol de 2011

Cursem cap a l'estiu

Flor històrica

Hui, després de la primera sessió dels cursos d'estiu, amb Manel Pérez Saldanya, em pega per fer proves de nou amb el Mac Cube que em vaig trobar en un contenidor fa uns anys. Encara funciona, però el programari ja està un poc passat. Per sort, ara tenim la possibilitat de treballar en el núvol i potser no caldrà que descarregue massa versions noves de cap programa per a aprofitar l'ordinador. En tot cas, l'altra opció que tinc pendent és instaŀlar-li l'Ubuntu. Però ja en parlarem.

Quant al curs d'estiu amb Manel, doncs, un repàs de morfologia històrica, en general coses que hauríem de saber. Amb tot, algunes de les apreciacions de Manel diria que s'han quedat per explicar amb més detall, sobretot per tal d'evitar una certa sensació prejudicial que pot entelar la comprensió de les dades: que si les àrees laterals són conservadores, que si les formes no marcades són les masculines, que si una part de la llengua pot atemptar contra la fonologia d'eixa llengua, que si hi ha fenòmens lingüístics «impossibles» en català... I l'últim i més graciós: que el hiatus és lleig. Això, Takse diu que la cosa ha estat simplement una classe de facultat. N'esperava més.

Acabe este apunt, doncs, amb el Mac, fent servir el Neooffice 2.2.5 i el navegador Sea Monkey 1.1.5, és a dir, peces de museu. Me se penja, però, quan vullc editar la imatge i he de recórrer a l'Asus amb l'Ubuntu i el Gimp.