dijous, 17 de desembre del 2009

Inútils

La

Hauria de detallar ara el fil dialògic i ideològic que unix (o separa, vés a saber) Hermann Tertsch - Esperanza Aguirre - Silvio Berlusconi - Carlos Fabra, però crec que este bloc acabaria transitant sobre la qüestió de la banalitat del mal, i altres ho han pensat i explicat massa bé. Açò seria un refregit quotidià més dels que me s'acudixen de bon matí davant del xocolate. (Sí, eixos vicis tenim.)

Per sort, després de dir bon dia, també tinc ocasió de llegir (El País, 18.11.2009: si, ja ho sé, amb retard):


Un jutge afirma que educar un fill en gallec és inútil


Són coses que t'alegren el matí. Toca, també puc opositar a jutge d'Alcorcón si em canse de sentir les borinotades parlamentàries: com que ja mes les sé de memòria, em puc dedicar a aplicar-les fent justícia, com un Crispín qualsevol. Per cert, més en detall, el jutge, Alejandro José Galán Rodríguez, dia:


No s'aprecia que [la llengua gallega] tinga cap altra utilitat pràctica, més enllà de l'àmbit d'aquella comunitat autònoma.


Bé, com que en la mateixa pàgina m'entere que el tsj català havia anul·lat una norma que ja no s'aplicava (era del 2004; ha estat substituïda en el 2007) i que fixava les quotes de presència del català i l'aranés en els mitjans de comunicació públics i privats que emeten en Catalunya. L'Asociación por la Tolerancia haurà de tolerar que les llengües tingues quotes de participació en la nostra societat.

Passat el desdejú, doncs, pensem que no ha de ser difícil millorar-ho. Però a voltes costa prou. Tot i que si al llarg del dia reps la felicitació de Nadal (i la comunicació d'ingrés de la nòmina), ¡mel de romer de la més dolça!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada