dilluns, 14 de desembre del 2009

El moll i el panzell

Una flama per al fred

Hauria de començar més descansat la setmana, però no és el cas, perquè ahir mes les vaig haver de vore amb un moll de porta Telesco. Supose que em fea falta alguna clau desconeguda, però a base paciència i una miqueta d'esforç físic dominical, vaig poder deixar les coses una mica millor que abans de la meua eixelebrada intervenció mecànica. Mig matí de diumenge per a res.

Lligc en el diari de fa uns dies que Iniciativa del Poble Valencià, el nou partit (o el que siga) de les diputades Oltra Jarque i Mollà Herrera, ha presentat una queixa en la diputació de València perquè el Muvim no fa servir el valencià en el seu web. Com era previsible, el web es correspon perfectament amb la demagògia valencianera de l'actual president de la diputació, Alfonso Rus: com més crida i exhibix el seu fanatisme lingüístic (i qualsevol altre), tant més falsa és la seua adhesió al que proclama i més greu la demagògia antidemocràtica que practica. D'entrada, no complix les lleis, i en l'altre cap de la seua trajectòria, amenaça (Levante, 30.04.2009) de rematar els docents que fan servir algunes paraules valencianes que no li agraden. Tal com va dir fa poc un correligionari seu, l'anterior president de la diputació i actual diputat en les Corts Giner Giner, cal tindre molt de panzell per a dir algunes coses. ¡Molt!

En tot cas, m'alegre que Iniciativa del Poble Valencià s'haja arromangat en la pràtica directa de l'exigència quotidiana almenys en Internet. Esperem que continuen i que duguen la pràctica a terrenys més casolans, perquè puc donar fe que hi ha faena a fer, i com més serem, més a gust —si això és possible— durem eixa càrrega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada