dijous, 18 de juny de 2009

Alçar un nino gegant

D'esquena al carrer dels Roters

El diari El País deixa caure una indicació al psoe («El pp impedix de nou que es vote Leire Pajín com a senadora», 17.06.2009):


Mentrestant, el PP ha guanyat un senador més pel País Basc gràcies, precisament, als vots del psoe d'Euskadi. Així és sempre en aquest tipus de nomenaments, en els quals els partits no qüestionen els altres candidats. Per exemple, María Dolores de Cospedal i Javier Arenas, números dos i tres del pp respectivament, són senadors designats per parlaments amb majoria absoluta socialista. I deixarien de ser senadors en el moment que ho decidiren eixos parlaments.


És a dir, que si Camps i la colla de València continua entrebancant la poltrona que tant desitja Leire Pajín, ja ho saben. M'ha semblat un final de notícia molt curiós. En tot cas, fa semblar els del psoe uns apardalats... I no deu ser aixina, ¿no?

En sentit contrari, en el mateix diari, per fi, algú que no semba gens apardalat («En valencià i en la parròquia»):


El sacerdot Vicent Cardona, exdirector de la revista Saó, i en l'actualitat titular del col·legi parroquial Sant Cristòfor Màrtir de Picassent, ha remés una carta a la secretària autonòmica, Concha Gómez, responent-li a la negativa oficial a autoritzar un grup de valencià per a atendre la sol·licitud de 25 famílies. En la missiva, Cardona adverteix Gómez que ni ella ni ningú poden «conculcar» el dret a rebre classe en valencià.

«Comunicar-li», diu, «que en cap cas, la titularitat del centre li ha demanat permís per a posar en pràctica una possibilitat legal, atés que complix tots els requisits legals establits», perquè la decisió es va prendre en el consell escolar del centre.


«Comunicar-li»... Un verb ben usat. És a dir, hi ha gent molt esforçada al nostre país. Una altra cosa serà si mai podrem valorar eixe esforç i el resultat que tinga. I, pensant en això, sents que Pepa Chesa (Bloc) parla en castellà amb els cambrers de les Corts, o que Gloria Marcos Martí fa el mateix amb la seua futura substituta parlamentària Marga Sanz, i t'adones de l'esforç que fan per a perdre eleccions, per a perdre el país que tant proclamen que desitgen.

El nino gegant representa alguna cosa.
Publica un comentari a l'entrada