dilluns, 3 de maig de 2010

Ceps vells

La garnatxa estava allí

Abans de la fiŀloxera, hi ha uns quants productors de vins que diuen que recuperen o llancen vi elaborat amb ceps que van sobreviure a la malaltia que va arrasar el raïm europeu durant el segle xix.

Segons els cambrer de La Pitanza (carrer de Quart de València; encara no tenen la carta en valencià) hui n'hem tastat un, Atteca (garnatxa, Calatayud, 2008). Una relació preu-qualitat exceŀlent. No sé si la fiŀloxera era la mateixa o era posterior, però el tast ha anat molt bé i l'evolució del vi una volta obert ha estat molt bona. Amb les postres, mistela de Xaló. I, finalment, a Emili li pega per convidar. Fantàstic. Li la tornarem, és clar.

En la faena, anote una referència a Gregor Samsa, el de La transformació (o metamorfosi), feta pel diputat socialista Mata Gómez. De fet, el to amb què parlava semblava que tiraria més aviat cap al conte de Monterroso sobre el dinosaure. Més encara si tenim en compte amb qui parlava.
Publica un comentari a l'entrada