dijous, 8 de juny del 2023

La claror i la grisor

Els ventiladors estan fent el rodatge estacional, s'han de posar a to per a l'estiu. Al carrer ja comença a ressonar i pujar cap amunt l'escama de les terrasses dels bars. Una merla fa un petit recital parada en una antena, però no destorba les converses. M'avisen del taller, voldrien que anara ja a fer-li la revisió al cotxe. Este matí hi havia uns quants periodistes entrant a les Corts. El mandat gris i frustrant d'Enric Morera està arribant al final, alguns membres del seu equip escriuen per a acomiadar-se, n'hi ha que aprofiten per a jubilar-se —diria que alguns estaven jubilats fa huit anys i no s'havien enterat: estaven «mirant obres».

En la institució essencial de la democràcia al País Valencià, les Corts Valencianes, no han modernitzat en l'organització administrativa i parlamentària durant estos huit anys. Ha segut una altra ocasió perduda per a progressar com a societat. De fet, han vist com es degradava el funcionament administratiu en aspectes relacionats amb els drets i deures que haurien de ser la primera institució a complir i estendre. Puc pensar en l'ús del valencià, però també puc pensar en millores laborals i professionals.

Cada pocs anys passen uns xics d'algun servici de prevenció de riscs laborals i anoten els nivells d'il·luminació que tenim en cada taula. Qui millor està arriba a la mitat del que caldria segons la normativa. Ho tenim certificat des de fa uns quants lustres. Quan riem comentant-ho, una companya nova pregunta: ¿i les Corts no prenen mesures? Un company li respon: clar que sí, acaben de passar a mesurar-ho. Mesurar la grisor d'estos huit anys és fàcil. Espere que no siga el màxim de claror a què podem aspirar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada