dimarts, 20 d’abril del 2021

Separació per sexes

Arriben nous membres amb propostes innovadores que amplien els temes i els punts de vista que solem tocar en Taula de Filologia Valenciana, com ara el màrqueting o l'augment de l'ús de la llengua com a conseqüència i no com a centre de les actuacions. Molt bé, està bé diversificar-se i mirar d'aprofitar estratègies i dinàmiques diferents.

El cas que em sembla preocupant és que la junta directiva de l'associació són deu hòmens i una dona. I que els debats que tenim per correu electrònic, estranyament participa cap dona. A més de fer-me recordar aquell acudit que contava ma mare —que acababa «ací som tots hòmens i estem sopant»—, trobe que és preocupant i trist que pareix que sapiam incorporar a la «mitat del cel», que dia aquell film.

Ho he comentat alguna volta, però no veig com es deu fer això. De fet, coneixent unes quantes tècniques lingüístiques i la faena que fan, em passa pel cap si no serà que això que fem el l'associació no és més que pegar-li voltes al nano, i elles procuren ser més pràctiques i efectives. Això sí, estic convençut que no és cosa de la biologi dels sexes, sinó d'educació, caràcter i percentatges. Per sort hi ha associacions i entitats on hi ha més sort per eixe cantó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada