dimecres, 6 de novembre de 2013

El nou Nou

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua —representada hui de forma bastant lamentable pel seu president en el magazín de Nou— de fer una nota de premsa mitjanament decent. Entre altres coses, diu:

El valencià perd el mitjà de comunicació més potent que ha existit mai en la Comunitat Valenciana, amb el qual desapareix una eina fonamental i imprescindible per a la pervivència de la llengua. La nostra societat actual i futura no es pot entendre sense NOU i NOU Ràdio, com no es pot entendre el valencià sense una televisió i una ràdio pròpies.

La societat valenciana encara no ha perdut eixe mitjà d'informació i comunicació en valencià. Ben al contrari, sembla que l'acaba de retrobar, perquè almenys mentres dure el procés de tancament de l'ens, sembla que per fi tindrem una televisió més acostada al que hauria d'haver estat la televisió pública d'una societat democràticament avançada. Alguns descobrirem encara que ser valencià no significa necessàriament ser mentirós, malbaratador i incompetent, que és la impressió que tenies en vore els informatius del mitjà.

Perquè, certament, hem de donar suport als treballadors i treballadores de l'rtvv i és clar que el canal ha de continuar emetent, però, a pesar del que deuen pensar alguns periodistes i treballadors —i ho dic mentres veig Susanna Remohí lamentant-se pels esports que no farà—, el canal no hauria de continuar fent «tot» el que havia fet fins ara.

Estic mirant el debat entre Ximo Puig, Serafín Castellano, Enric Morera i Marga Sanz... Al cap del temps, quina falta d'entrenament tenim, ells per a debatre, les periodistes per a moderar i interrogar, i jo per a vore'ls en un debat obert.

Publica un comentari a l'entrada