divendres, 18 d’octubre de 2013

Rutina de dret lingüístic

M'ho trobe buscant dades per a una traducció: el web de la conselleria de cultura valenciana no complix els seus deures lingüístics. Per tant, envie la queixa següent al síndic de greuges:

El web de la Direcció General de Patrimoni Cultural no té versió en valencià en molts dels continguts que apareixen després de clicar en el mapa de la pàgina http://www.cult.gva.es/dgpa/inventario_v.html . Podem observar que el títol de la finestra del navegador passa al castellà i que la informació dels BIC de cada població només apareix a partir d'ací en castellà.

Espere que prengau les mesures adients per a fer que la Generalitat Valenciana resolga esta mancança i adopte les mesures disciplinàries corresponents per a corregir i renyar els càrrecs i funcionaris públics que discriminen lingüísticament els ciutadans valencians.

En lloc del desistiment i la resignació a què mos volen reduir pertinaçment, la queixa es convertix en un petit acte de revitalització democràtica, sense medalles ni triomfalismes, només un gest cívic personal que, vaja, a vegades té efectes i positius. Per exemple, els pressupostos de la Generalitat valenciana s'han publicat últimament en valencià en el web precisament per un seguit de queixes anuals repetitives. De moment i si no reculen, això que mos hem trobat.

Publica un comentari a l'entrada