dilluns, 2 de maig de 2011

أسامة بن لادن

D'arena

És un detall sense importància per a fer la història del magnetisme terraqüi, però és greu per a la petita història dels éssers humans: els eua «assassinen», —segons comenten alguns periodistes: Obama havia donat l'«ordre de matar»— أسامة بن لادن (Ussama Ibn Laden, o Ossama bin Laden, o Ossama ben Laden), amb la qual cosa eixe estat ens torna a posar un exemple del pitjor que tenen les masses humanes, una mostra del que hem de superar com a societats democràtiques fins a consolidar el respecte i compliment dels drets humans, si han de ser humans i no tan sols els drets «dels nostres».

Es tracta, però, d'eixa irritant filmografia nord-americana que sempre conclou que cal aplicar la «pena de mort», institucionalment o «heroicament», i és quan mor el roín de torn. Sense judicis, sense explicacions, sense repartiment de responsabilitats, sense despeses extres en tràmits judicials i penitenciaris, sense matisos ni opcions.

Ja ho dia Fuster exagerant tant com el món es mereix: «Si les multituds són bèsties, violentes, indecoroses i cegues, és perquè estan compostes d'individus que són, aproximadament, com cadascú de nosaltres.» La qüestió és per què continuem «aproximadament» en eixe punt.
Publica un comentari a l'entrada