dijous, 5 de maig del 2011

El talent i el forment

Talent natural

Fa uns dies que volia parlar de cretins. Però com que no entenc massa en la qüestió, em quedaré amb l'anècdota que m'ha cridat l'atenció: una carta al director de Fernando Schwartz, que supose que és qui jo conec (El País, 29.04.2011):


D'entre totes les abundants mostres de cretinisme que hi va haver l'altra nit en el Madrid - Barça, que este equip va guanyar mereixcudament, destaca amb llum pròpia la indignació del locutor de tv3 quan la megafonia del Bernabéu es va dirigir als aficionats del Barça ¡en castellà!


Això del cretinisme es referix en castellà —que era l'idioma de l'escrit abans que el traduira jo— a 'estupidez, idiotez, falta de talento' (drae). No li ho discutiré, perquè no ho vaig poder vore per tv3, però fins ara no havia reparat mai en eixa mancança en la retransmissió esportiva. Naturalment, agrairia que Fernando Schwartz qualificara també el fet que el Madrid es negara a emetre els missatges en català (E3, 27.04.2011):


El Reial Madrid, però, no ha acceptat que s'utilitzi el català en la megafonia, fet habitual en els partits de Champions. El club blanc diu que posaria en perill la seguretat a l'estadi.


Encara que, finalment:


Barça i Madrid acorden finalment que la megafonia del Bernabéu «parli» català


Per tant, podria ser que la indignació no fóra exactament per l'ús del castellà, tot i que la falta de talent del periodista degué facilitar que no s'entenguera bé de què anava la cosa. Sí, mos falta molt de talent, pel que sembla. Talent, en qualsevol sentit, que ja sabem que més val talent que pa de forment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada