dilluns, 25 d’octubre de 2010

zeladors

Amb bici per Alzira

Al futbet la cosa va millorant perquè hem aconseguit empatar un partit que teníem perdut després de tindre'l tan guanyat que ni mos ho créiem: quatre a quatre, i n'hi ha hagut de tot. El pitjor ha estat l'aire que corria pel riu i mos feia arribar alguna pedreta a la boca.

Això passa, que parles de fubtol i acabes parlant d'altres coses com la meteorologia. Hi ha qui passa de meteorologia i pot acabar afirmant que «reina un fresco general del norte que nos está jodiendo a todos», com m'ha contat alguna volta ma mare. I això ja era alguna cosa que l'oratge que fea en aquells temps.

I no hem perdut el costum, perquè els aficionats a la normativa lingüística som capaços de començar per detallar alguns fonemes i acabar descobrint les inclinacions electorals de qui els fa servir. I fins i tot encertem més sovint del que voldríem. Sí, hauria de comentar un poc més la segona jornada de la Taula de Filologia Valenciana (tfv) que vam fer en Alzira, però només tinc temps per a esta pinzellada informal. Un altre dia més.

Hui ho tanque deixant constància de la reflexió curiosa d'un company de la llista Migjorn que diu que ha detectat que «la TFV desperta recels», en sentit negatiu, és clar. Espera que la pràctica de l'associació els dissipe. No sé si convé que els dissipe o no, però estic segur que no tenen cap fonament racional, perquè recelar d'un grup tan heterogeni de persones que pretenen millorar els llibres de text o el coneixement dels recursos en noves tecnologies que hi ha a l'abast dels tècnics lingüístics, doncs, és tindre molta capacitat «zeladora».
Publica un comentari a l'entrada