dimecres, 12 d’agost de 2009

Condicionants

Frescor religiosa

Passe pel centre de València i observe que l'aire condicionat de la catedral està situat de manera discreta, però evident. Es veu que la religió no refresca, i no sé si l'aparell acaba de fer decoratiu o transcendent.

D'altra banda, buscant frescor menys escatològica, amunt i avall amb el cotxe —mot que ve de l'hongarés, però a través del francés i del castellà, que, en açò de les llengües, tot s'apega— tinc ocasió de rememorar una queixa que havia previst fer-li al síndic de greuges i que me s'havia oblidat: el passos de zebra senyalitzats amb un llum groc intermitent per als cotxes i un homenet —verd o roig— per als vianants, que són confusos per als conductors i perillosos per als vianants. De fet, són contradictoris, perquè obliguen els conductors a mirar el senyal dels vianants, si és que volen entendre per què és que els vianants no travessen el pas.

Bé, tot això no sé si serà matèria per al síndic, però sí que ho és una sol·licitud sobre eixa qüestió que vaig enviar a l'ajuntament de la Vall i que no m'han contestat. De fet, en la recta que travessa el poble hi ha dos exemples de la mateixa senyalització que comuniquen, però, informació diferent. A l'entrada del poble, el groc intermitent assenyala als conductors que no cal que deixen passar els vianants —perquè tenen el seu senyal en roig— i més avant, cap al final del poble, el llum groc intermitent pretén indicar que els vehicles han de deixar passar els vianants —perquè tenen l'homenet verd en el seu senyal—. Un desficaci complet, però l'ajuntament no ho ha resolt ni m'ha contestat.
Publica un comentari a l'entrada