dimecres, 16 de febrer del 2022

Una serrania confusa

El ple de l'avl es va reunir al mes de maig de 2018 i, després d'atendre un informe sobre la qüestió, van acordar canviar el nom de la comarca dels Serrans: des d'eixe dia s'havia de dir la Serrania. El web de l'avl no ha publicat eixe acord ni n'hi ha cap rastre de la decisió. 🔗 Han aplicat els canvis en el diccionari i en alguna altra publicació, però el mapa de les comarques encara mostra la forma «els Serrans». 🔗

Al cap de quasi quatre anys, com que me se va ocórrer demanar-los si era cert el que llegíem en una notícia de Vilaweb de l'any 2020, 🔗 i la tècnica que atén eixes peticions mos va dir que l'acord existia i que el canvi era oficial, però tot per correu electrònic i sense documentació. Com que confiem en ella, hem pensat d'aplicar el canvi.

Per tal de facilitar l'acceptació i la difusió de les decisions normatives, sempre és convenient que els acords —o una referència de les decisions— apareguen publicats en el web, per tal que els canvis siguen coneguts a través de mitjans i fonts oficials comprovables, com és el web de l'acadèmia. Espere que els acadèmics revisen això d'amagar decisions que tenen relació amb l'ús habitual o oficial de la llengua. No és la primera volta, però estaria bé que fora l'última.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada