dimarts, 5 de juny del 2018

La natura runosa

Per uns dies el web del Cercaterm m'havia perdut com a usuari registrat. Es veu que han tingut algun problema tècnic. Hui ho han apanyat i m'han mig resolt la consulta sobre el littering o basuraleza. No m'ho han acabat de resoldre perquè no han trobat cap equivalent en català en eixe mateix registre informal que té el terme castellà (no sé com ho perceben els anglesos). Els havia proposat residualesa, brutalesa, runalesa, escombrialesa, però no cap. Ja vorem si algú en trau alguna millor.

5 comentaris:

  1. Hola, Miquel,
    he de traduir un article breu que parla de "basuraleza" i buscant si en català hi ha algun terme fixat he arribat fins a aquest article teu, a més de les fitxes de CDLPV. No he vist que de moment el Termcat hagi proposat ni aprovat cap terme, per tant faré ús dels sintagmes descriptius que he trobat. Però jo faria una proposta alternativa a les teves: DEIXALLESA (deixalles + deixadesa + naturalesa).

    ResponElimina
  2. Ben vist, Roger. Caldrà afegir-la a les opcions possibles.

    ResponElimina
  3. Hola Miquel i Roger,

    Amb "natura lesa" no ens en sortiríem ja? ;-)

    Bromes a part, Roger, i per què no DEIXALESA?

    Miquel Àngel

    ResponElimina
  4. Hola
    A la web de Libera, els creadors d'aquest concepte "basuraleza", l'anomenen brossalesa en català.

    ResponElimina
  5. He mirat el seu web i no he vist que tinguen versió en valencià (només anglés i castellà). Si pensaren i treballaren també per l'ecologia lingüística, no sé si idearien millor, però segurament diferent.

    ResponElimina