divendres, 8 de juny del 2018

Empitjorant els roïns

Els tres sindicats ccoo, ugt i Intersindical Valenciana van firmar l'any 2016 un pacte sobre la competència lingüística del personal de les administracions públiques, cosa que van publicitar i que continuem trobant en els webs dels sindicats firmants. Em pensava que, per tant, només caldria un poc de capacitat política i unes gotes d'acord social i sindical per a aplicar una millora del que s'havia fet fins en l'administració del Consell o en les mateixes Corts Valencianes.

Com quasi sempre, eixa previsió falla per la base (El Temps, 04.02.2017): la lletra i la firma són certs, però la voluntat i l'acceptació que això compromet a res és una fantasia. I si trobe que a ugt i ccoo —qui t'ha vist i qui et veu...— els interessa —no sé massa bé per què— empitjorar la situació respecte al que s'esdevenia en les Corts amb presidències anteriors, és perquè no els tremola la mà i per ara han declarat que firmaran un document que garantix que pot arribar a ser funcionar algú que traga un zero en l'examen de valencià i que no tinga cap acreditació de coneiximent d'eixa llengua.

Jo confie encara en les dades, l'honradesa inteŀlectual i la sinceritat reivindicativa. També sóc fantasiós, ja ho sé. Però espere que un poc de vergonya política evite que hajam de lamentar, com és habitual en les Corts, que la distància entre les declaracions i els fets convertixquen en una caricatura —massa impertinent ja— les declaracions polítiques i sindicals en este tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada