dilluns, 26 de febrer del 2018

El bé comú feminitzat

Petitat assemblea damunt la mar, corre fortuna vagarejant... Hem intentat informar el personal sobre les diferents propostes de mobilitzacions sindicals per al dia 8 de març, i aixina ha anat, amb un deu per cent del personal possible. Queden uns dies per davant per a mirar de promoure alguna activitat que es puga entendre com a reivindicació no tan sols de la igualtat entre hòmens i dones, sinó de la millora de les condicions laborals, socials i vitals de totes les persones.

L'«excusa» són les dones, perquè conformen la part més identificable i arterosament explotada de la societat valenciana i europea, però el fons de la reivindicació és de caràcter humà en general, perquè totes les injustícies ferixen personalment i maten un poc la concepció que hauríem de tindre de la humanitat.

Vivim massa personalment les nostres vides, sense acabar d'analitzar i acceptar alternatives econòmiques, com ara la del bé comú, que hauria de ser l'objectiu del sistema econòmic, i no tant la confiança atzarosa que les condicions d'un comerç lliure democràtic ideal —que no estiga essencialment falsejat— arribe a existir mai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada