dimecres, 13 de febrer de 2013

El fons de l'educació

Timbres antics

Per error afortunat, un collistaire de Migjorn reenvià una versió revisada d'un acudit sobre l'educació. L'acudit acabava aixina:

«Ebaristo, labriego y leñador, burgues, latifundista espanyol facista spekulador i intermediario es un kapitalista insolidario y centralista q sa enriquezio con 100 pabos al bender espekulando un mogollón d leña». Bibe al hoeste de Madrid esplotando ha los magrevies. Lleba a sus ijos a una esjuela de pago.

Em passa pel cap buscar la versió original de l'acudit i trobe que ja circulava l'any 2009 per Cuba, segons trobe el bloc Secretos de Cuba, que em remt a Octavo Cerco de Claudia Cadelo, que em remet a una altra «mala» educació més greu encara que la nostra, i amb el mateix fons, a pesar de les façanes ideològiques. Claudia, blocaire combativa, em fa escoltar la cançó Epitafio para Vladimir Vysostsky, versió del tema de Jacek Kaczmarski cantada per La Babosa Azul.

Si regires un poc més, per exemple, en anglés, trobes l'acudit en 2005. La xarxa reescriu i revisa la història, si vols, però el fons és el que cal retindre, perquè les formes (sobres, diners negres, dietes no declarades...) ja vegem que sempre mos sorprendran.

Publica un comentari a l'entrada