dissabte, 17 de setembre de 2011

Amazon i algunes llengüesEls de Sofcatalà no m'han dit res sobre la correspondència que vaig mantindre amb els d'Amazon pel que fa a l'ús del català en el seu servei Kindle Direct Publishing. Per la meua banda, encara no he tornat a insistir-los als d'Amazon sobre les mancances del Kindle respecte a l'ús del català, però aprofitant que havien obert ahir la seua botiga «espanyola», doncs, els vaig adreçar un escrit ràpid responent a l'anunci en castellà que m'havien enviat:


Tot i que vos agraïxc els serveis i el missatge, vos indique que sóc catalanoparlant, conec el castellà, el francés, l'anglés, l'italià i el portugués, però sóc catalanoparlant, que és llengua pròpia de Catalunya (cooficial), País Valencià (cooficial) i Illes Balears (cooficial), Aragó, Rosselló i Múrcia, amb prop d'11 milions d'usuaris.

Per tot això no em suposa cap alegria el desembarcament d'Amazon en Espanya si no em respecta i no m'atén en la meua llengua.

M'estranya molt la vostra falta de previsió en l'atenció als clients no-castellanoparlants d'Espanya i a la diversitat lingüística oficial de l'estat, però estic segur que ho podeu solucionar fàcilment i espere que ho feu.


La seua resposta ha estat ràpida i espere que positiva en el fons:


Actualmente el Servicio de Atención al Cliente de Amazon.es únicamente ofrece ayuda en Castellano.

Sin embargo, en el siguiente enlace podrá encontrar algunas páginas de ayuda en Catalán.

En Amazon apreciamos y tomamos siempre cuenta los comentarios y sugerencias de nuestros clientes, por lo que puedo asegurarle que me ocuparé personalmente de hacer llegar su comentario al departamento apropiado.

Si lo desea, también puede enviarnos sus comentarios o sugerencias a la siguiente dirección de correo electrónico: suggestions@amazon.es.

Aprovecho esta ocasión para recordarle que en Amazon.es podrá encontrar una gran variedad de libros escritos en otras lenguas oficiales españolas. Le recomiendo que siga los siguientes pasos para encontrar los libros que desee:

1. Acceda a la sección Libros en catalán, gallego y euskera
2. En la casilla de búsqueda introduzca el apellido del autor del libro y una o dos palabras del título y haga clic en “Ir”

Gracias por su interés en Amazon.es

Un atento saludo,

Ana V.
Amazon.es
El cliente siempre en mente


Si els consumidors feren un poc més de pressió i rebombori, a més de les pàgines que han inclòs, no m'estranyaria que hagueren fet la interfície en català —supose que no passa com amb Apple en Espanya, controlada per un senyor aŀlòfob aragonés, segons comentava Matthew Tree fa un temps.
Publica un comentari a l'entrada