divendres, 13 d’agost del 2010

Desinformació pública permanent

Informació i ruïna

Les vacances d'estiu sempre coincidixen amb unes plogudes o altres. Més per curiositat que per interés real per la informació, mire algun informatiu de Canal 9. Com sempre, ho lamente als pocs segons: tot és emfàtic, dramàtic, aterridor, no hi ha cap locutor que explique i raone, tan sols un seguit d'apeŀlacions a pla fibra emotiva embolcallades en pronúncies inversemblants, habilitat que només està a l'abast de qui s'inventa una llengua perquè durant la resta del dia en parla una altra.

Quant a les informacions, no podem triar més que la propaganda, constituïda per tot el que va meravellosament gràcies a l'impuls dels dirigents polítics del Partit Popular, que no fan altra cosa que generar llocs de treball, construir infraestructures essencials i «importantíssimes» per als ciutadans; i, per l'altra part, els problemes que té el govern espanyol socialista amb la resolució dels seus conflictes.

En canvi, no existixen per als informatius els desviaments de fons públics, els sobrecosts inassumibles en les obres públiques, els retards i els inconvenients en les obres, el mal funcionament dels serveis públics amb queixes i alternatives proposades pels ciutadans, la corrupció lligada als casos que afecten els dirigents del Partit Popular com ara el president de la Generalitat valenciana i els de les diputacions... No, el nostre món és un altre, segons els informatius de Canal 9: propaganda o accidents, desgràcies i fenòmens meteorològics.

Finalment, i precisament per a parlar del temps, una persona que sap parlar amb un to informatiu i que oferix dades i possibilitats de valoració, Victòria Rosselló.

2 comentaris:

  1. La veritat és que CANAL 9 pot arribar a convertir-se en un intereconomia a la valenciana... quin greu...

    M'ha agradat molt el teu bloc, desitjo que també t'agradi molt el meu “L'À | L'imperdible de L'Ànima”

    Salutacions!

    Jordi Cirach

    ResponElimina
  2. Visiteu Indiecat, el nostre portal de música en català. Amb més de 25.000 entrades en sol un any. Informació, videos, descàrregues, entrevistes...
    Tot a http://indiecat.tk/
    Una abraçada

    ResponElimina