divendres, 23 d’octubre del 2009

Comprovacions

¡Acció!

Comprovacions bàsiques del dia: els obrers de Xaló coneixen la fusta i el regle. A la Vall diuen «senca» (de sentir) —cosa de la qual m'havien arribat a fer dubtar— i comencen a tindre restaurants que fan les coses amb l'art gastronòmic que porten estos temps. Per ara he conegut Tomàs i Eme de Maria. Les paelles de Tomàs, molt bones.

Una altra prova del dia ha esta vore que el bou d'Osborne que hi ha camí de la Vall ha estat restituït en el cim del tossalet. Eixa idea d'un país sí que permeten que regne físicament pels territoris. En canvi, les ones i les idees que transmeten són objecte de censura —deu estar a punt de caure el que queda de la tv3 al País Valencià—, i tenim el país que volen els populars i els socialistes: censura i aculturació. La responsabilitat, però, és nostra, no cal que fugim d'estudi. Certament, ens fa falta una màquina de fabricar i difondre rumors i idees, tal com eixes que circulen que diuen que tots els forners..., perdò, els funcionaris són uns malfaeners i els polítics uns lladres.

Si això és aixina, deu ser simplement l'aplicació de la mitjana del comportament ètic de la societat, multiplicada per un cert grau d'impunitat i de poltroneria. Res que la voluntat demòtica no puga millorar. ¡Acció!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada