dimecres, 7 d’octubre de 2009

¡Atenció als ciutadans!

L'alcalde que oblida el valencià

El servei d'atenció 5430.cat de tv3 em respon amablement:


Resposta del Servei d'Atenció 5430:

Benvolgut,

Molt agraïts pel missatge. Ja l'hem fet arribar al Salvador.

Atentament,
Serveis Informatius. Televisió de Catalunya.

Adjuntem el missatge rebut:

Hola:

Si pot ser, feu-li un toc a Salvador Sala i digau-li que «de» + infinitiu no equival a «si» + infinitiu, és a dir, no té sentit condicional. Per tant, la seua frase en el cas del desglaç: «De seguir a aquest ritme...»; havera quedat molt millor: «Si seguix a aquest ritme...», que estic segur que també sap dir perfectament. Més perfectament.


Una resposta simple de l'ens que satisfà prou este usuari. En canvi, tot i que hauria d'esperar una col·laboració semblant, alguna cosa em diu que això no funciona igual en determinats ajuntaments, com ara en el cas d'Alboraia:


Benvolgut síndic de greuges:

L'alcalde d'Alboraia, Manuel Álvaro, ha tramés als ciutadans d'Alboraia un document per a informar sobre un denominat «Bono Deporte», document que només ha enviat en versió castellana. Amb eixa actuació, l'alcalde ha menystingut els drets lingüístics dels ciutadans i infringit la legislació vigent (Llei 4/1983 i Constitució espanyola de 1978, entre altres normes), en no haver disposat els mitjans per a atendre els ciutadans en les dos llengües oficials.

Espere que prengau les mesures adients per a fer que l'Ajuntament d'Alboraia esmene la discriminació a què està sotmetent els ciutadans d'Alboraia i que adopte les mesures disciplinàries corresponents per a corregir i renyar els càrrecs i funcionaris públics que discriminen lingüísticament els ciutadans d'Alboraia.


Sí, els «servidors públics» en deuen estar més que farts. No és estrany que hagen pensat d'abolir el principi de «justícia universal» en el parlament espanyol:


Calia lligar curt determinats jutgetons de l'Audiència Nacional que es dedicaven a fer el que no devien.
Agustín Conde, El País, 06.10.2009Eixos mateixos diputats del pp i del psoe —eixa gens estranya parella—, havent agafat eixa embranzida col·laboradora, podrien abolir directament el principi de «justícia» i altres tants principis que tant caracteritzaven allò que díem sistema democràtic:


La deshumanització de la víctima és respecte del delicte contra la humanitat el mateix que l'absència de tribunals respecte de la impunitat, una premissa.
Joan E. Garcés, «De impunidad y lealtades», El País, 06.10.2009La major part dels nostres càrrecs públics i parlamentaris —cortesans tots— han aprés ràpidament a seure en l'escó: n'hi han que no saben per a què i n'hi han que no sabrem mai per què. (Llevat que mos ho conte el Bigotes.)
Publica un comentari a l'entrada