dimarts, 1 de setembre del 2009

Botànica lingüística

Punt de vista


Les seues opinions [dels habitants de l'assentament precari de Korogotxo] són recollides per Amnistia Internacional a través d'un servei de missatges sms i del web de la campanya «Exigix dignitat». L'objectiu és donar veru a eixes persones que viuen enmig de la pobresa i que patixen a diari greus violacions de drets humans. Amb motiu del Dia Mundial de l'Hàbitat, que es celebra cada any el primer dilluns d'octubre, Amnistia Internacional presentarà al govern de Kenya els missatges recopilats en els barris marginals.
Amnistia Internacional, núm. 98, pàg. 4Vaja, no sé si pel que fan a Kenya o per què, però passege pel jardí botànic de València i em trobe l'endemà o l'altre escrivint i enviant este missatge:

M'adrece a alguns membres de directori del jardí botànic perquè no sé massa bé a qui adreçar-li la petició.

En primer lloc, vullc felicitar-vos per la tasca de conservació que feu del jardí, que supose que deu ser molt treballosa. Sempre que hi passege descobrixc plantes en un estat o altre d'evolució o fins i tot de desaparició, perquè el clima valencià té eixes limitacions. En tot cas, és una passejada ben recomanable per la tranquil·litat del lloc i fins i tot per la cultura botànica que s'hi pot adquirir.

Dit això, un inconvenient que he trobat és que la retolació no està sempre en valencià (en cartellets antics que encara no s'han substituït), o inclús no ho està gens com és el cas dels fulls plastificats que hi ha en la secció de fruiters i hortalisses (tomaques, pebres, fesols, taronges...), que només es poden llegir en castellà.

Vos agrairia que féreu les gestions oportunes per a resoldre eixes deficiències en la gestió lingüística que una institució com la Universitat de València hauria de ser senyera a l'hora d'aplicar.


Bé, tot siga per l'ecologia lingüística de les plantetes.

2 comentaris:

  1. I per l'ecologia nostra també, què coi! Que pel fet de no ser dona, ni planta ni infant em voleu fer sentir culpable. Que sóc un víctima més, encara que home adult, que també som mortals!

    I després unes rialles.

    ResponElimina
  2. Ai, Allau, però les plantetes són tan innocents...

    ResponElimina