dimecres, 7 de maig de 2014

Incompatibilitat d'autotexts

Com a continuació de les novetats informàtiques d'este mes, em canvien l'ordinador en la faena, perquè ha caducat el Windows xp i ara toca canviar al Windows 7. La novetat i el mareig més important, vaja, és el canvi de la configuració del Word. Cal dir que canvie des del Word 2002, que tinc molt adaptat a les faenes que faig. El canvi és d'eixos que dius: ¿calia realment marejar tant les coses? La lògica i les intuïcions de més d'una dècada se n'han anat al poal del fem i no acabe de vore per quin motiu han en Microsoft pensat que això era bo.
La grossa és la incompatibilitat d'autotexts[*], que no és un simple entrebanc sentimental. Els de Windows l'han tornada a fer bona. Resulta que la versió nova no admet el format anterior i la conversió de la plantilla provoca la pèrdua dels autotexts. Hem de seguir avant, però no tirant la faena de vint anys al fem. ¿La solució? Amb l'editor del Visual Basic pots copiar les macros de la plantilla vella (.dot) a la nova (.dotm). I situes la plantilla vella en la carpeta «Inici» (o «Startup») que hi ha dins de la carpeta que conté la carpeta «Plantilles». Eixa farà anar els autotexts. (Amb la versió anterior del Word pots eliminar les macros de la plantilla vella per a no confondre't més avant. És un pas que encara no he fet.)
En fi, espere no trobar-me moltes més sorpreses aixina en el nou Word. (No sé si podré canviar el fons blanc de l'Explorador de Windows: no confie trobar fàcilment com fer-ho.)
Publica un comentari a l'entrada