dimecres, 21 de maig de 2014

Contra l'Europa dels cacics

Les eleccions europees ja estan altra volta ací, diumenge que ve, i cal recordar que són molt importants, molt més que l'espectacle provincià que mos oferixen les institucions partidistes que pretenen controlar i limitar la comunicació pública valenciana i espanyola.

Són importants perquè hem de fer un pas avant contra l'abús de l'Europa de l'evasió fiscal, de les desigualtats laborals, de les discriminacions injustes que atempten contra els drets humans. Són importants perquè la lluita contra les injustícies que beneficien les elits i les oligarquies és més eficaç i possible —si més no, per comparació amb el cas del País Valencià— des de les institucions i els tribunals europeus, tant si es tracta de lluitar contra el soroll, contra les clàusules abusives dels contractes d'arrendament, pel medi ambient, pels drets lingüístics, pels drets dels treballadors ¡i treballadores!, contra els abusos dels oligopolis de l'energia o la comunicació, tant si la lluita és individual com si és coŀlectiva, contra el secret i l'opacitat que amaguen interessos personals o particulars de dirigents, empresaris o financers.

Pareix llunyà tot això, però la Mesa de les Corts Valencianes ha estat reiteradament condemnada per atemptar contra els drets constitucionals dels diputats; o eixa mateixa mesa prorroga arbitràriament més enllà del termini legal les interinitats per acumulació de tasques... Hem de triar millor en casa, però sembla que més encara, hem de triar bé en Europa, per poder-hi recórrer quan hajam de fugir dels cacics d'ací, si no volem topar amb un caciquisme europeu.