dijous, 26 de gener de 2012

Manifestació sense estalvis

Estalvi cortesà

Abans d'anar de manifestació funcionarial contra el furt i el malbaratament dels diners públics —en mans de Camps Ortiz, de Costa Climent, del seu amic Bigotes o de l'estàtua dels tres-cents mil euros de Ripollés davant de l'aeroport per a conills de Castelló— tinc temps de topar amb una altra mostra de la seua gestió lingüística. Toca queixa al síndic, per tant:


En la pàgina web de la Conselleria Infraestructures, Territori i Medi Ambient (), pertanyent a la versió en valencià del web, apareix enllaçat un document legal (la llei 13/1997, posada al dia fins a 2008, segons indica el document) només en castellà. Vaig demanar a la conselleria si pensaven enllaçar la versió en valencià, tal com pertoca d'acord amb la legislació lingüística vigent, i m'han contestat ràpidament i puntualment el següent: «El text que es mostra no és l'oficial, està pendent de traducció.» A la vista d'això he de demanar la intervenció del síndic per a resoldre el mal funcionament d'eixa administració pública que, d'una banda, enllaça documents que diu que no són oficials, a pesar que el document presenta característiques que no indiquen que no siga oficial; i, a més, només remet a la versió en castellà, amb la qual cosa incomplix els seus deures lingüístics envers els ciutadans valencians.

Espere que prengau les mesures adients per a fer que la Generalitat Valenciana resolga esta mancança i adopte les mesures disciplinàries corresponents per a corregir i renyar els càrrecs i funcionaris públics que discriminen lingüísticament els ciutadans valencians.


En l'establiment 100 Montaditos, davant de les Corts, després de la manifestació, mos fem una cervesa amb uns vals que mos havien regalat. Els clients deixen uns noms a l'hora de fer les comandes. Quan ja estan a punt, sonen els noms pels altaveus: «Camps culpable» ha esta molt celebrat.
Publica un comentari a l'entrada