divendres, 15 de març del 2019

La carnisseria de la democràcia

Fragment de La carnisseria de Jean Veber, 1897.

Estem abduïts per la retransmissió del juí. Mos hem de demanar una permís per estudis democràtics o per excedència unilateral, perquè no tenim prou hores en el dia per a seguir l'espectacle judicial —ah, els films americans solen ser més dramàtics, però no tan fictíciament intensos— i els comentaris que fan els experts i els aficionats d'Els Matins, de Tot es Mou, de Més324...

Per cert, segons alguns, els policies espanyols i la guàrdia civil desconfiaven dels mossos a causa de les declaracions del conseller Forn. El conseller havia dit (29.08.2017) que els mossos garantirien que els ciutadans pugueren votar. Llavors, si no van anar més enllà de la desconfiança, si van considerar que això anava aixina, podem inferir que la policia espanyola i la guàrdia civil es guien per directrius polítiques i no pel compliment de la llei i les decisions judicials.

Per sort, la democràcia és més important que els forats que alguns fan per a mirar més enllà, plus ultra, en este cas, un ultra judicial, policial i polític amb les arrels en la mòmia que no va acabar en una cuneta.

Vaig eixir despús-ahir al riu, amb aire, calor i espardenyes que s'esvaren en la grava, per mirar d'aguantar en forma el juí: 07:36 + 06:53. Costa mantindre l'equilibri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada