dissabte, 16 de març del 2019

Apallissar o trair

Sentint la conversa de la SER d'este matí, en el programa de Javier del Pino, passades les nou, amb el grup d'humoristes gràfics, hem al·lucinat quan comentaven la declaració de l'antic major dels mossos Trapero com testimoni en el juí. Allà on mosatros hem vist un major i uns mossos professionals i democràtics, alguns d'ells veen una anguila que fugia d'estudi i uns forces de seguretat inactives i que col·laboraven a fer el referèndum.
De camí cap a la compra, Takse exposava el seu fatalisme davant el fet que persones amb estudis i cultura es deixaren encegar pel nacionalisme. La «unitat» legal de la pàtria pareixia una coartada correcta per a apallissar ciutadans que cometien el vot en un referèndum il·legal. La legalitat abans que la integritat física de les persones.
Estranyament, més tard semblava que preferien la integritat «física» d'una obra d'art que es degrada o va desapareguent abans que una restauració mal feta que l'«apallissara».
Una legalitat mal feta pot enviar policies amb porres a apallissar els ciutadans i empresonar els polítics que convoquen referèndums. N'hi ha humoristes a qui els agrada eixa democràcia per a la seua pàtria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada