dilluns, 13 de juliol de 2015

Vacances gregues

I ara, pensant-ho bé, tampoc seria tan estrany que feren fora Grècia de l'euro. I d'Europa no, perquè la geografia no la poden retocar, de moment. Al cap i a la fi, si els especuladors financers no s'havient atemorit per la possibilitat, si tots sabien que, passara una cosa o altra, hi ha mecanismes polítics i econòmics per a continuar amb el capitalisme borsari, la temor generada pel suposat cataclisme polític que seria l'eixida de Grècia de l'euro no era més que una manera de criminalitzar idees i polítiques.

I ara, per tant, pensant-ho bé, d'una banda, els interessa fer fora de l'euro una Grècia que ha mostrat que els pobres també poden opinar en votacions democràtiques; d'una altra banda, com que té igual si se'n van o es queden, els poden collar tant com vullguen amb condicions i retallades que malmeten qualsevol veŀleïtat social del projecte de reformes grec.

Ara cal saber fins a on consideren acceptable que arribe la contaminació, la malaltia, els dèficits educatius, la insolidaritat, la bretxa social, el socialisme dels rics i el capitalisme del pobres... N'estan parlant Merkel, Hollande, Tsipras, Schulz, Tusk, Draghi i les veus que els parlen a cau d'orella. ¿Tenen els grecs dret a fer vacances?

Publica un comentari a l'entrada