dimecres, 17 de juny de 2015

Qu'estem patint

L'actualitat lingüística de les Corts comença —esta nova etapa— amb detalls inesperats i que permeten pensar que el control de qualitat no és encara una idea d'ús comú en la gestió política. Per a aquells que tenen un poc d'interés per la formació en valencià, el titular d'una notícia del web de les Corts de hui els pot servir per a practicar un poc d'ortografia i gramàtica:

Colomer rep en la seua primera visita com president als dependents qu'han patit el copagament

És cert que tots podem cometre errades, i per això serà interessant introduir una revisió de la qualitat dels escrits que evite acumular en un titular tres errors tan cridaners. Que els faça jo, a pesar de tanta escola com tinc, val —per lamentable que em sembla a mi mateix—; però no els hauria de permetre una institució amb tant de funcionari preparat per a pegar-li una miradeta al text.

En tot cas, més que propostes normatives per a l'avl, són un símptoma relacionat amb la recepció de la normativa que indica que és possible que eixe tòpic que diu que estem sobradament formats en valencià no és tan cert com volem creure, a pesar dels titulets de la jqcv que tots tenim i «qu'hem patit».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada