dimecres, 31 de juliol de 2013

Estalvis parlamentaris

Diu que van a reformar l'antic edifici dels grups parlamentaris. Hi traslladaran la biblioteca i alguns serveis més. Per estalviar diners. De veres, si és per estalviar, ja fa anys que ho hagueren pogut pensar i que ho hagueren pogut fer. Si realment volen estalviar, no cal reduir el nombre de diputats de les Corts valencianes, el que cal és que facen la seua faena com a poder legislatiu amb més qualitat legislativa i mirant més per l'eficiència social que pel benefici partidari.

Per contra, la major part de la seua tasca legislativa s'aguanta com un parotet, per molta solemnitat impostada que li posen. Tan evident és com el fet que el pp puga estar proposant una nova reforma de l'estatut d'autonomia que van pactar amb el psoe l'any 2006, que tenen un reforma pendent de debatre en el parlament espanyol, però que ara no volen debatre perquè ara governen ells a les Espanyes, els del pp.

Fan servir molt de tractament protocoŀlari estrambòtic i gens civilitzat, molta pompa i circumstància en les columnetes del nou edifici que ha evaporat les reserves de diners de la institució, la mesa incomplix les normes que ells mateixos aproven, no són un contrapoder que equilibre l'opacitat i la desinformació de l'executiu, no són el contrapoder que obri les portes a la participació ciutadana (una vegada a l'any es reunix una comissió de peticions bastant fantasmagòrica), excepte si són «clients», familiars i «contractats». Aixina, no en sobren vint, sobren tots. ¡I això que són imprescindibles!

Publica un comentari a l'entrada