divendres, 29 de febrer del 2008

Insults cortesans, terminologia i pressuposts


El futbet no m'ha curat el costipat, aixina que vaig un poc al ralentí esta setmana.

Encara no ha aparegut el ds de les Corts en què Hernández Mateo (pp) insultava de manera eufemística la diputada Albiol Guzmán (Compromís), que li buscava les cosconelles econòmiques i ètiques —d'ètiques no en deu tindre, atés el que va respondre el diputat del pp—. Ara tenen l'embolic a can Corts, ja que el diputat Maluenda Verdú (pp) —que troba traïdors entre els seus col·legues diputats com qui troba aigua en la mar... ¡Ai!, ¡he dit «aigua»!— volia fer desaparéixer eixe fragment de la sessió. El mal és que no queda clar per on haurien de tallar, tot i que sí que tenim ben clar per on pretenen retallar les paraules de Marina Albiol. (Per cert, busque el tall en Youtube, però no sembla que l'hagen penjat. Sí que està, però en el web de les Corts, més o menys en el punt 01:45:35.)

Quant a coses de terminologia, em baixe el GesTerm que ha oferit el Termcat, faig una prova a vore què fa, però no li veig massa utilitat. És un entorn en Java per a manejar termes, però que no sembla que permeta l'exportació a un format més pràctic. Deu ser que no ho acabe d'entendre. Crec que continuaré amb les macros de Word, que alleugerixen tots estos processos de conversió.

D'altra banda, descobrim que hi ha una discordança entres els pressuposts de la Generalitat aprovats per les Corts i la partida de la línia corresponent a les subvencions als ajuntaments per a la promoció de l'ús del valencià. En la línia T3167 dels pressuposts hi han 460.000 euros, però en l'ordre que ha publicat la conselleria en el docv només n'hi han 450.000. Hem demanat ja a Vicent Satorres —o a qui corresponga— que ens aclarixca el ball de xifres.

Esta setmana m'he posat artistes similars a Nina Simone en Last.fm. He descobert, entre altres, Fiona Apple. I ara torna a sonar Nancy Sinatra, bang, bang...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada