dijous, 21 de febrer de 2008

Les persones que són conegudes per la professió de les mares

Marina Albiol, després de l'insult
Ho deixe escrit, perquè està gravat en vídeo, però no sé si apareixerà en el Diari de Sessions —tot i que se n'ha fet ressò Panorama-Actual.com—. Un diputat (Hernández Mateo - pp) li diu a una diputada (Albiol Guzmán - Compromís) en el ple de les Corts valencianes del 20 de febrer del 2008:

— [...] Si no, me tendré que ver en la obligación de decirle que usted parece muy bien una de esas personas que se le conoce por la profesión de su madre.


Més avant, quan Marina Albiol demana que li retire l'ofensa, li torna a dir:

— Sí, en el mismo tono, yo no sé por qué se tiene que ofender nadie. Si yo he dicho las palabras que he dicho, no sé si es hija de la costurera, de la comadrona o de la médica. Así que, ¡allá usted, señora!


Marí Olano, el diputat que amenaçava
La veritat és que això de persones conegudes per la professió de la mare m'havia quedat bastant inintel·ligible, ja que no em moc en eixos ambients en què les paraules afectives són cabró o —ergo— fill de puta, en aquell pati de col·lege on es movia José Marí Olano —també diputat del pp—. Hi he caigut posant-me en la pell d'Hernández Mateo, i espere que això no em deixe recialles. Però si jo haguera segut Marina Albiol, li haguera demanat un aclariment al diputat popular, principalment no de la professió de ma mare —la meua n'ha tingut diverses en esta vida, la seua no ho sé—, sinó del mètode d'enriquiment que abans havia assenyalat la diputada i que el diputat no ha discutit. Segons Marina Albiol:


— Ens preocupa la perícia que ha demostrat un altre diputat, o que sembla..., o que presumptament ha demostrat un altre diputat d'aquesta cambra —la diputada diu «càmera», però ho aclarim per a la posteritat—, Pedro Ángel Hernández Mateo, per guanyar diners, aconseguir una plusvàlua de 5,2 milions d'euros amb la compravenda d'una finca que només li n'havia costat 180.000.


Eixos són els negocis dels obrers que defén Mariano Rajoy, que es veu que s'alcen ben matí per a fer totes eixes plusvàlues, sense llum ni taquígrafs, per cert, i insultant als que pregunten. I diuen que preguntar no és ofendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada