dijous, 23 d’octubre del 2008

La pudor de les queixes

Ous i pollatres pel valencià.
Hui aprofite un debat a les Corts, no tant per a comentar l'anglés macarrònic d'Enric Morera, sinó el fet que m'ha «permés» obrir una nova queixa al Síndic de Greuges contra alguns webs de la Generalitat valenciana. Esta vegada es tracta d'El Portal del Comerciante (i el web del Pateco, queixa que he enviat poc després), que només té versió en espanyol —¡i ara!, ¿vols dir?—:


He observat que el web de la Generalitat Valenciana www.portaldelcomerciante.com té només versió en espanyol i no en té en català, fet que atempta —una vegada més en el cas de la Generalitat Valenciana— contra els drets dels ciutadans valencians i que infringix la legislació lingüística vigent el nostre país i a la Unió Europea.

Espere que prengau les mesures adients per a fer que la Generalitat Valenciana resolga esta mancança i adopte les mesures disciplinàries corresponents per a corregir i renyar els càrrecs i funcionaris públics que discriminen lingüísticament els ciutadans valencians.


Bé, entre deixar-mos dur per la indignació i el divertiment, he triat el segon, tal com feia fa uns dies Andrea Camilleri en les planes del diari El País quan descrivia Itàlia:


He passat del cabreig sublim al divertiment. Tinc 83 anys i he dit prou. Veig la mala educació, el destrellat, i em divertixc pensant en esta dita: el peix put des del cap.


La dita degué ser, «Il pesce puzza dalla testa». Bé, com que encara no tinc 83 anys, adoptant la seua actitud des de ja, tindrem més temps per a prendre-mos les coses amb bon humor. Que els estúpids —i estúpides— no ens facen atrabiliaris. És clar, el bon humor no lleva que li critiquem a la diputada Crespo Domínguez (¡pspv!) —i ací també podríem pensar en il pesce— que entre tantes crítiques a la consellera Juste no li passe pel cap denunciar la desaparició lingüística del valencià en el web esmentat.

En canvi, ous i pollastres reclamen el valencià que nega Rita Baberá, alcaldessa del pp, en el Mercat de Mossén Sorell de València.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada