dijous, 5 de setembre del 2019

El corpus i el nomenclàtor

Mirant el Corpus toponímic valencià (ctv) de l'avl en línia et pots arribar a pensar una cosa, però en realitat, d'acord amb una resposta de la mateixa acadèmia, la realitat és una altra. La informació del web no està actualitzada, sinó que correspon a la informació recollida fins a l'any 2009, que és quan es va fer la publicació en paper. El web no ho diu, tot i que hi ha la indicació «© AVL 2019». Convindria que el web del CTV no indicara només «© AVL 2019» sinó també la data en què s'haja fet pública la informació del web del CTV.

Com que el web indica la data del 2019 i no dona cap altra indicació, permet arribar a falses incoherències o errors en la informació. Per exemple, jo no acabava d'entendre per què «Cúper» l'escrivien «Cuiper». Una companya de l'acadèmia m'ha contestat i ara ja sé que sí que és «Cúper» oficialment i que podem trobar la informació toponímica posada al dia en el Nomenclàtor toponímic valencià (ntv).

Crec que la indicació que la informació no està actualitzada, o la indicació de la data de l'última posada al dia evitaria eixes confusions. A més, l'acadèmia hauria d'incloure un enllaç entre el CTV i l'NTV. Caldria indicar públicament en el CTV que l'NTV és l'espai on trobarem més informació i, sobretot, posada al dia.

Espere que atenguen estos petits detalls que els he assenyalat i que continuen ampliant i millorant la faena que estan fent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada