dissabte, 7 de setembre del 2019

Ara torne

Fem una visita indesitjada en vacances a les oficines de l'ajuntament, a l'edifici de l'antiga tabacalera. No mos avança massa, però mos servix per a comprovar fins a quin punt continuen sense tindre clars els protocols d'actuació contra les discrminiacions injustes ni que hi ha algunes especificitats en això de les discriminacions que, si més no a València ciutat i al Pais Valencià, haurien de tindre un tractament específic i permanent: els cartells en paper informatius de circumstàncies diverses fets de manera casolana en les oficines mateix, no tenen versió en valencià. (I ara em tocarà enviar-li un avís al síndic de greuges, que per a això està.)

Es suposa que governen els qui són sensibles davant estes qüestions. Però a més de practicar la simpatia passiva seria convenient que posaren en pràctica els mecanismes d'actuació habituals dels qui tenen finalitats polítiques de millora social. No tot és arribar i moldre, però tampoc hauria de ser arribar i endormiscar-se amb els perfums i les llagoteries que congrega el poder politic i administratiu.

El cas és que, de funcionaris i funcionàries n'hi han de tots els colors i actituds. La cosa és deixar-los clar que l'administració ha de ser respectuosa amb els drets i llibertats, com ara els lingüístics i sexuals, dels ciutadans als quals servixen i que els paguen els sous. Segur que, si hi hagueren protocols d'actuació ben establits, no seria tan fàcils trobar-te'ls fent cartells sense versió en valencià. ¿Oi que ja no solen fumar els funcionaris en dels vàters?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada