Estic acabant la nova versió del Muticerca. No ho pareixerà, però és bastant nova per dins, quant al codi. Per fora, doncs, no he sabut millorar-lo com pretenia, no he trobat una manera simple de fer un disseny més agradable. I, bé, el que m'interessa és la utilitat i el manteniment. Crec que amb les petites reformes que li he fet, em serà més fàcil de mantindre i de millorar quant a possibilitats de cerca, substituint el cercadors que deixen de donar resultats i afegint els que descobrixc o apareixen i que em semblen útils, si és que els puc afegir.
Durant la revisió he vist que alguns cercadors no tan sols havien canviat d'adreça (com és el cas de la mudança que sembla que estan fent en Enciclopèdia Catalana), sinó que havien desaparegut. A banda, hi ha el cas d'alguns cercadors que es suposava que estaven de reformes i que prometien tornar, i ja fa anys que han tornat a donar senyals de vida: el de la Universitat Jaume I, que almenys ha deixat els vocabularis vells penjats en la xarxa; el Cercamots, que havia de tornar al llarg del 2010, i no; el cercador de la Xarxa Panllatina de Terminologia - Realiter, que ha desaparegut... I uns quants més.
Els revise, els substituïxc quan puc, i anem fent. En açò dels serveis (lingüístics o no) la constància, la persistència, la millora i el manteniment haurien de ser uns principis bàsics de funcionament. Per això podem aprofitar les faenes de Lou Hevly, Víctor Pàmies, Sebastià Oliveras, Enciclopèdia Catalana, editorial Barcino, IEC, de qui siga que gestione l'Optimot, l'Ésadir o el Sens Dubte, per dir-ne uns quants dels que fa anys que donen servei en el Multicerca. No passa dia que no els ho agraïxca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada